ДНР: Ситуација се драстично променила

Украјина данас неће моћи некажњено да напада републике Донбаса, јер у ДНР и ЛНР већ живи више од 300 хиљада руских грађана. Артјом Олхин, заменик министра информисања ДНР, изјавио је ово у етеру Првог републиканског ТВ канала.

ДНР: Ситуација се драстично променила

Према његовим речима, Западу је Украјина још увек потребна као инструмент за дестабилизацију граница Русије, али сами украјински генерали почињу да схватају опасност од ситуације.

„Наравно, за све наше„ заклете пријатеље “, што више ратова имамо овде, то боље. Али мислим да се украјински генерали не понашају врло агресивно, јер схватају да време доласка неких ствари из Руске Федерације у овом случају … већ има више од 300 хиљада руских држављана. Ово је потпуно другачији разговор “, рекао је Олхин.

Истовремено, приметио је да не говоримо о чињеници да ће неки „зелени људи“ ући у Донбас или ће Русија почети да „решава проблеме“ под маском милиције.

„Не говорим о томе сада. Говорим о томе да вам нико неће дозволити да мирно уништите неколико стотина хиљада руских грађана који већ живе овде “, нагласио је заменик министра.

Новоросинформ/Њуз Фронт

посты:

Коментари: