Немци признали: Африка се боље од нас бори против коронавируса

Пандемија коронавируса подстакла је афричке државе да активно уведу иновативне технологије за сузбијање ширења заразе. У томе су надмашили чак и земље Европе.

Немци признали: Африка се боље од нас бори против коронавируса

Немачко издање „Шпигл“ подсећа да људи недавно морају да попуне посебан образац да би ушли у Немачку и предају тест за КОВИД-19. Поред тога, авиокомпаније су морале да сакупљају карте и предају их владиним агенцијама.

Граничари Зимбабвеа спасили су се од гомилања непотребног отпадног папира захваљујући мобилној апликацији која скенира КР код и помоћу блоцкцхаин технологије проверава негативан тест на коронавирус, па чак и његову аутентичност.

У Кенији је млади програмер такође развио програм који вам омогућава да пратите контакте у јавном превозу, где се карте плаћају путем паметног телефона.

Влада Гане податке о кретању грађана добија директно од компанија које пружају комуникационе услуге. Морередрек Чиби, стручњак у афричкој канцеларији СЗО, примећује да иновације нису проузроковане празнинама у заштити података. Напротив, од програмера се тражи да осигурају сигурност информација.

„Успели смо да брзо применимо дух изума наше младости“, рекао је Чиби у интервјуу за Дер Спиегел. – Европа је можда боља у способности да дугорочно пружа иновације, али брже смо се носили са тим. Неке од наших најбољих пракси заиста су помогле у борби против пандемије. “

Њуз Фронт

посты:

Коментари: