Сваки други Американац не верује у успех Бајдена

Иако већина Американаца више не сумња да је Џо Бајден поштено победио, очекивања од демократске политике нису тако ружичаста.

Сваки други Американац не верује у успех Бајдена

Анкета  Вашингтон Поста и АБЦ Њуз показала је да 6 од 10 Бајдена сматра легитимно изабраним председником, укључујући 9 од 10 демократа и 6 од 10 неутралних. 70% републиканаца и даље каже да је Бајден нелегално изабран. 49% Американаца верује да ће Бајден донети исправне одлуке.

Истовремено, 50% се држи супротне тачке гледишта. Такође, упркос чињеници да су многи Американци критиковали Трампову администрацију због катастрофалне ситуације ширењем КОВИД-19, 46% сумња да ће Бајден поправити ситуацију. 53% испитаних верује да ће Бајден ипак постићи успех у овој области. Просечна америчка очекивања примећују се и по другим питањима. 51% Американаца верује да ће Биден решити проблем расне неједнакости, 49% верује у економски опоравак. Сваки двоје верује да ће демократа побољшати положај Америке у свету. Значајно је да је само 44% испитаних уверено у Бајденове напоре у борби против климатских промена.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: