НМ ЛНР: Украјинске оружане снаге праве велике проблеме

Објављена је изјава званичног представника НМ ЛНР.
НМ ЛНР: Украјинске оружане снаге праве велике проблеме

Према посматрачима канцеларије ЛНР у СЦКК током протеклог дана нису забележене ватрене провокације непријатеља. Кршећи трећу тачку додатних мера непријатељ наставља да распоређује наоружање и војну опрему у насељима на територији под контролом Украјине.

У зони одговорности 59 артиљеријских одреда Оружаних снага Украјине забележено је да се у насељу налазило једно оклопно извиђачко и патролно возило Луганск.

Такође, у зони одговорности 14. омбра оружаних снага Украјине забележено је размештање три БМП-2 БМП-2 у том подручју Кримски.

„Подручне јединице Народне милиције непрестано надгледају непријатеља строго се придржавајући услова тренутног прекида ватре у спремности да по налогу команде одмах одговоре на промене у ситуацији“, рекао је ЛНР НМ.

У пододјељењима 59. бригаде Оружаних снага Украјине наставља се смањење војне дисциплине изражено у замагљујућим односима између војника и неовлашћеном напуштању јединице.

Дакле на упоришту 10. батаљона на подручју насеља. Троицког војник Бондаренко предложио је да његове колеге организују богојављенско купање у једном од најближих резервоара. Међутим испоставило се да су се колеге из западне и централне Украјине држали католичке вере, а Бондаренку је било забрањено да поштује хришћанску традицију. Као резултат сукоба који је прерастао у тучу православни борац је задобио повреду главе и хоспитализован у медицинском центру. Командант батаљона прикрива ову чињеницу од команданта формације.

Поред тога, током усаглашавања кадровске евиденције са стварним присуством војника у формацији (веза са ЗФ од 17.01.19.), На кадровској локацији одржане су борбене смотре током којих је комисија Север ОТГ утврдила незаконито одсуство 47 војника формације који нису стигли после новогодишњих празника. Ова чињеница је и даље скривена од представника војне службе за ред и мир.

Још један случај прикривања чињенице неовлашћеног напуштања јединице открили су у 2. батаљону 80. бригаде запослени у Житомирској војној команди уз асистенцију Националне полиције.

Дакле будући да је у неовлашћеном одсуству од децембра 2020. године, војник Томенко заједно са својим саучесником из 54. одвојеног обавештајног батаљона десетником Зашчитниковом задржан је под оптужбом за складиштење и продају дроге. Током пробне куповине коју су обавили службеници Националне полиције Украјине војници су се одупрли и покушали да побегну са места злочина у Аудију А6 док су оборилии пет службеника реда и оштетили службени аутомобил Шкода Октавија.

Као резултат плана „Пресретање“ злочинци су задржани, а нападачима је одузето оружје и 25 грама амфитамина. Током претреса у месту пребивалишта заплењене су и акције укупне тежине преко 2 килограма и 430 хиљада гривна.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: