Шеф белоруске владе рекао је да се односи са Русијом развијају феноменално

Односи Белорусије и Русије развијају се плодно и конструктивно у разним областима. То је изјавио премијер Белорусије Роман Головченко на састанку са руским амбасадором у Минску Дмитријем Мезенцевим.
Шеф белоруске владе рекао је да се односи са Русијом развијају феноменално

„Нова година је тек почела. И у претходној години белоруско-руски односи развијали су се конструктивно и плодно. Први пут после много година у нову годину ушли смо са решеним питањима у сектору горива и енергије постигли све договоре “, рекао је шеф белоруске владе.

Према Головченку чланови влада Белорусије и Русије „сваки пут имају о чему да разговарају“.

„Односи се развијају морамо да идемо напред“, рекао је белоруски премијер. – Сам живот нас гура на то да морамо да комбинујемо своје потенцијале – индустријске пре свега као и научне. У тренутку када се свет по мом мишљењу креће путем поделе заправо иде ка уништавању интеграције морамо да кренемо ка спајању наших потенцијала “.

Шеф белоруске владе додао је да је у обе земље сачувана основна структура економије која је постојала и раније.

„Стога ћемо разговарати са нашим руским колегама о томе како да створимо трговину, трговинске и индустријске ланце, релевантна предузећа, морамо да се одмакнемо од регулаторног нагиба ка стварању“ рекао је белоруски премијер.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: