ЕУ чека почетак земљишне реформе у Украјини

План за даљи заједнички рад у оквиру Управног одбора за реформу земљишта биће завршен почетком фебруара.
ЕУ чека почетак земљишне реформе у Украјини

Како Униан пише позивајући се на поруку Министарства економије трговине и пољопривреде Украјине водећи стручњак Светске банке Клаус Деинингер рекао је да су Светска банка и Европска унија спремне да пруже техничку подршку и друге ресурсе за успешно спровођење земљишне реформе у Украјини.

„Украјина има све предуслове за увођење транспарентног тржишта земљишта што ће повећати ефикасност коришћења земљишних ресурса и пружити основу за развој пољопривреде руралних подручја и локалног становништва“ наводи се у саопштењу.

Како је појаснио заменик министра за економски развој, трговину и пољопривреду Украјине Тарас Висоцки рекао је да примена тржишта земљишта и обезбеђивање свих потребних алата за његово успешно функционисање остаје приоритет владе Украјине за 2021. годину.

„Сви приоритети украјинске владе у вези са даљим спровођењем земљишне реформе односе се на 2021. годину. За нас је важно да обезбедимо све неопходне предуслове за успешно покретање тржишта земљишта и његово даље функционисање “ рекао је.

Конкретно говоримо о развоју и примени земљишног законодавства увођењу дерегулације у области земљишних односа преносу овлашћења за управљање земљиштем на локалне заједнице, увођењу система електронских аукција, праћењу земљишта.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: