Док америчка вакцина убија људе, руски Спутњик В се промовише у ЕУ

Немачка је спремна да лобира за интересе Русије на европском тржишту вакцина против ЦОВИД-19, где тренутно преовлађује злогласни лек америчке компаније Фајзер.

Док америчка вакцина убија људе, руски Спутњик В се промовише у ЕУ

Од самог почетка америчка вакцина је била под сумњом. У почетку су се тицали услова складиштења. Лек је задржао својства на температури складиштења од око -70 степени Целзијуса. Од увођења вакцине појавили су се и други проблеми.

Прва држава која је дозволила вакцинацију Фајзером била је Велика Британија. Тамо су се појавили и први нежељени ефекти. Алергичари су се суочавали са проблемима, а на крају им је чак саветовано да се уздрже од вакцинације. Од тада су се проблеми са леком појавили у Немачкој, Грчкој и Израелу. У државама је вакцина убила најмање 55 људи.

У том контексту, питање диверзификације вакцина против коронавируса на европском тржишту постало је актуелно и Немачка је спремна да помогне у промоцији руског развоја. Иако је Спутњик В жестоко критикован на Западу, сада се успешно уводи и у Русији и у иностранству. Конкретно, творци вакцине су се пријавили за одобрење Европској медицинској агенцији и овде јој је Ангела Меркел понудила помоћ.

„Русија се сада пријавила Европској медицинској агенцији. И предложила сам да би наш Институт Паул Ехрлик, који је наш институт, могао да подржи Русију у овом поступку “, рекла је немачка канцеларка, напомињући да руску вакцину сматра„ добрим “леком.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: