Нови сој вируса у 60 земаља, Кина ужурбано гради масивни камп за карантин

Нови сој корона вируса, забележен први пут у Великој Британији, наставља да се шири и током прошле недеље био је присутан у 60 земаља, саопштила је Светска здравствена организација. У Кини су у последња 24 сата регистрована 103 нова случаја корона вируса, од којих су 88 локалне инфекције.

Нови сој вируса у 60 земаља, Кина ужурбано гради масивни камп за карантин

То је за 10 земља више него 12. јануара, наводи SZO у свом недељном епидемиолошком прегледу, преноси Радио слободна Европа.

Варијанта корона вируса из Јужне Африке, која је као и британска више заразна од оригиналног SARS-CoV-2, шири се спорије. Присутна је у 23 земље и територије, за три више у односу на 12. јануар.

SZO је саопштила 20. јануара и да прати ширење две друге варијанте вируса које су се појавиле у Бразилу, а затим забележене и у Јапану код четири путника из Бразила.

У Кини регистрована 103 нова случаја короне

Број асимптоматских случајева, које Кина не третира као потврђене случајеве, пао је на 58, са 91 колико их је било претходног дана, преноси Ројтерс.

Укупно је у Кини потврђено 88.557 случајева корона вируса, док је број смртних случајева остао 4.635.

САД:Зграде сијале црвеном бојом у спомен преминулим од ковида

 Велике зграде широм САД су биле прекривене црвеном и бојом цхилибара, како бо се одала пошта за 400.000 људи који су преминули у Америци од корона вируса.

Позната места, као што су Амазон сфир или Тајмс сквер су била осветљена јаким бојама, док су на небу изнад Капитола сијала бела светла, пренео је Дејли мејл.

Емпајер Стејт Билдинг је такође био симбол сећања на преминуле, пошто је емитовао пулсирајуће црвене боје, које су симболизовале откуцаје срца.

Додатно, 400 светла је било упаљено у меморијалном Линколн језерцу у Вашингтону, означавајући 400.000 изгубљених живота.

У Северној Америци је досад од корона висе оболело близу 25 милиона људи.

Кина: Градња кампа за карантин

Кина ужурбано гради масивни камп за карантин, који може да прими скоро 4.000 људи, после избијања новог жаришта епидемије ковид-19 овог месеца, због које је више десетина милиона људи под строгим мерама, преноси ЦНН.

Карантин-камп налази се ван града Шијазуанг, у покрајини Хабеи.

Кина је углавном успевала да задржи ширење вируса, што је омогућило да се већина земље врати нормалном животу.

Изненадан раст оболелих, међутим, алармирао је званичнике и подигао забринутост уочи лунарне нове године, најважнијег празника у земљи, када стотине милиона људи долазе у Кину како би посетили породице.

Званичници Шијазуанда, у којем је тренутно жариште епидемије, иницирали су масовно тестирање и строго закључавање, чак и премештање читавих села у централизоване објекте карантина, како би заравнили криву епидемије и спречили ширење вируса.

РТВ

посты:

Коментари: