САД преиспитују стратегију односа са Северном Корејом

Портпарол Беле куће Џен Псаки рекао је да нова америчка администрација, коју предводи председник Џо Бајден, планира да припреми нову стратегију према Северној Кореји и настави курс за обуздавање Пјонгјанга.

САД  преиспитују стратегију односа са Северном Корејом

„Ставови председника су, без сумње, да нуклеарне, ракетне и друге активности Северне Кореје у области ширења оружја за масовно уништавање и њихових доставних возила представљају озбиљну претњу међународном миру и безбедности и подривају глобални режим неширења оружја. И ми, наравно, и даље имамо кључни интерес за задржавање Северне Кореје, као, наравно, и Јапана “, рекла је Псаки.

Додала је да ћемо „усвојити нову стратегију да заштитимо амерички народ и савезнике“.
„Овај приступ започет ће темељним прегледом политике, стања у вези са Сјеверном Корејом, који ће се водити уз блиске консултације с Јужном Корејом, Јапаном и другим савезницима о опцијама за одржавање притиска на Пјонгјанг, као и потенцијал за било коју будућу дипломатију “, објаснио је портпарол, шеф америчке администрације.

„Сједињене Државе, као што је то било историјски, блиско ће сарађивати са партнерима у региону како би одредиле пут напријед и заједно ће радити на обуздавању Северне Кореје“, додао је Псаки.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: