ВСУ отворила ватру на јужне регионе ДНР-а

Према представницима Доњецка, два браниоца републике су рањена, један од рањених је касније умро.

ВСУ отворила ватру на јужне регионе ДНР-а

Како је објавила Народна милиција (НМ) ДНР, ВСУ (Украјинска војска) наставља да врше крвави терор над цивилним становништвом Доњецке Народне Републике. Упркос састанцима Контакт групе и присуству председавајуће ОЕБС-ове специјалне мисије Ане Линде у зони Операције уједињених снага (ООС), оружане формације Украјине настављају да крше Комплекс додатних мера за контролу поштовања примирја.

Под вођством ратног злочинца Гнатова, милитанти 36. морске бригаде, скривајући се иза леђа цивила, шест пута су пуцали на територију Републике. Гранатирано је из правца насеља Широкино, Пишевик и Гнутово.

„Положаји наших бранилаца у областима насеља Зајченко, Октјабр, Безименное и Саханка, украјински милитанти пуцали су из минобацача калибра 82 мм, тешких противтенковских и аутоматских бацача граната и лаког наоружања. Укупно је испаљено 17 мина и више од 25 граната различитих врста“, саопштила је НМ ДНР.

Треба напоменути да је гранатирању претходило неселективно отварање ватре на положаје 36. бригаде на подручју насеља Гнутово, узроковано међусобним малтретирањем украјинских милитаната због конзумирања алкохолних напитака, што је довело до повреде и касније смрти једног од украјинских окупаната.

„Ратни злочинац Гнатов, у покушају да сакрије беспомоћност у успостављању реда над подређеним, како они себе називају, маринцима, поставио је задатак да се гранатира територија наше Републике како би за губитке у својим редовима окривио гранатирање“, пише у саопштењу, – „Са жаљењем саопштавамо да је током гранатирања рањено двоје наших браниоца, од којих је један касније умро. Изражавамо искрено саучешће породици и пријатељима преминулог“.

Подсетимо, јуче да је јављено да су украјински милитанти пуцали из тешког наоружања на предграђе Доњецка и Горловке.

посты:

Коментари: