Азербејџан је јерменској страни предао тела 30 војника убијених у Карабаху

Државна служба за ванредне ситуације непризнате НКР известила је да су тела у непрепознатљивом стању и наложено је форензичко испитивање ради њиховог идентификовања.
Азербејџан је јерменској страни предао тела 30 војника убијених у Карабаху

Како је пренео ТАСС одељење за информације и односе с јавношћу Државне службе за ванредне ситуације непризнате НКР известило је да је азербејџанска страна предала тела 30 јерменских војника властима непризнате Нагорно-Карабашке републике (НКР).

„Спасилачки тимови су 24. јануара извели акције потраге у областима Физули, Кашатаг и Матагис. Као резултат ових радова азербејџанска страна предала је тела 30 јерменских војника не прецизирајући где су пронађена. Тела су у непрепознатљивом стању наложено је форензичко испитивање ради њиховог идентификовања. Од почетка потраге пронађени су посмртни остаци 1.281 особе “ каже се у поруци.

Јерменске власти тврде да је скоро 3,5 хиљада људи погинуло током борби у Карабаху. Такође се зна за велики број несталих особа у потрагу су укључени руски мировњаци и представници Међународног комитета Црвеног крста.

Њуз Форнт

посты:

Коментари: