Данско особље домова за старе одбија да прими смртоносну америчку вакцину

Данска новинска агенција Нихедер.ТВ2. известио је да је део особља старачких домова, што представља 15% до 35% целокупног особља, одбило вакцинацију, саопштиле су регионалне власти у Данској.

Данско особље домова за старе одбија да прими смртоносну америчку вакцину

„Постоји толико много прича о последицама вакцинације: застој срца или упорне конвулзије, да се почнете питати да ли су га почели користити прерано?“, питао је Гул Гулал, запосленик старачког дома.

„Вакцинација не пружа 90% заштите штићеницима домова за негу, може их заштитити за 60% или 70%, тако да је веома важно вакцинисати цело особље“, рекао је професор Института за биомедицину Универзитета Опхус Сорен Рис Палудан, коментаришући оклевање запослених да вакцинишу.

Подсетимо, према Данској агенцији за лекове, забележено је само 665 извештаја о нежељеним реакцијама на вакцину компаније Фајзер и БиоНТек, од којих се само 117 односи на вакцину. Осам их се сматра озбиљним. Такође је било пет извештаја о смртним случајевима после вакцинације. Укупно је 196.167 људи примило прву дозу у Данској од 27. децембра.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: