Немачки политичар: Морамо да изградимо боље односе са Русијом

За Немачку је боље да буде пријатељ са једном од највећих нуклеарних сила на свету која је,штавише у непосредној близини.
Немачки политичар: Морамо да изградимо боље односе са Русијом

Када западне елите размишљају о увођењу нових антируских санкција представник Социјалдемократске партије Немачке Матијас Плачек истиче да ће без Москве као партнера Берлин бити веома лош.

Немачка се сада суочава са многим питањима која треба решити. Говоримо о борби против климатских промена, тероризма, миграција, обезбеђивању безбедности на Блиском Истоку и разоружању.

„Са овим проблемима се тешко може решити без Русије. Иначе канцеларка Ангела Меркел размишља на исти начин “ наглашава он.

Европски покушаји да санкцијама изврше притисак на Русију нису успели. Штавише таква политика само је окренула Русе против Запада.

„У Русији су почели да расту антизападњачки и националистички осећаји“ рекао је он. „Из овога следи питање: Да ли ћемо наставити са овом политиком још десет година или ћемо ипак покушати нешто да променимо?“

Поред тога он је позвао да озбиљније схвате ескалацију војних тензија и чињеницу да Русија поседује један од највећих нуклеарних арсенала на планети.

„Ако дође час војних сукоба, они ће се овде догодити. Океан нас не дели од Русије. Само овај разлог требало би да нас подстакне на побољшање односа “ изјавио је политичар.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: