У Украјини је откривено да је грађанима забрањено вакцинисање против КОВИД-19

Годину дана након почетка пандемије коронавируса Украјина чак нема ни законе који би дозвољавали употребу вакцина у земљи које се већ активно дистрибуирају у другим државама.
У Украјини је откривено да је грађанима забрањено вакцинисање против КОВИД-19

Александар Корниенко председавајући владајуће странке Слуга народа скренуо је пажњу на чињеницу да Украјина нема законску основу за увођење вакцина против КОВИД-19, не само руске коју власти одбијају да купе већ и западне.

„Ниједна вакцина на свету није прошла трећу фазу тестирања потребно је више времена потребна је још година. Све земље користе [вакцину] по потреби, а у украјинском законодавству не постоји такав режим. Ако узмемо било коју вакцину онда је не можемо користити јер не постоји законски основ “ објашњава Корниенко.

Значајно је да је одсуство треће фазе испитивања које је Кијев искористио као изговор за одбијање вакцине руске производње.

Да би поправио ситуацију украјински парламент треба да донесе закон који ће омогућити хитну употребу вакцина против инфекције коронавирусом. Корниенко је признао да је релевантни документ тек у фази расправе.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: