Демократама у Сенату недостају гласови за опозив Трампа

Само пет републиканских сенатора стало је на страну демократа у покушају да прогласе неповерење бившем америчком председнику.

Демократама у Сенату недостају гласови за опозив Трампа

Како извештава дописник позивајући се на Тхе Хил амерички Сенат неће имати довољно гласова за проглашење импичмента бившем америчком председнику Доналду Трампу. Горњем дому Конгреса очигледно недостаје 17 гласова.

„Дакле, републиканац Ранд Паул 26. јануара покренуо је гласање у Сенату током којег је предложио да се Трампов поступак опозива као неуставан. Подржало га је 45 републиканаца. Истовремено још пет је било на страни демократа по овом питању. Током гласања републиканци Мит Ромнеи, Бен Сас, Сусан Колин, Лиса Мурковски и Пат Томеј придружили су се демократама “ наводи се у изјави.

У америчком Сенату сада има 50 представника републиканских партија 48 – демократске, 2 – које се позиционирају као независне. Укупно – 100 посланика. Да би се донела одлука о опозиву она мора бити подржана са две трећине гласова (67 од 100). Дакле демократе треба да затраже подршку још 17 републиканаца.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: