НАБУ је затворио случај против Порошенка због злоупотребе положаја

Истрагу која је започела крајем маја 2020. године затворили су детективи НАБУ још у децембру. Суд није дозволио жалбу на ову одлуку.
НАБУ је затворио случај против Порошенка због злоупотребе положаја

Како је известио „Украневс“ позивајући се на одлуку Врховног антикорупцијског суда (ВАКС) Национални антикорупцијски биро Украјине затворио је кривични поступак против бившег председника Петра Порошенка у случају злоупотребе сопствене моћи или службеног лица положај крајем децембра 2020. године, али то смо сазнали тек сада.

„НАБУ је истраживао чињенице могуће злоупотребе службеног положаја бившег председника, сада народног посланика односно његове намерне употребе моћи како би супротно интересима службе стекао незаконите бенефиције што је за собом повукло тешке последице “ цитира украјинско издање вести одлуку Фемиде.

Истрага је трајала до 30. децембра када је НАБУ затворио случај на основу става 2. првог дела члана 284. законика о кривичном поступку Украјине: „Због одсуства кривичног дела у чину Петра Порошенка“. Такође се извештава да је на ову одлуку уложена жалба ВАКС-у, међутим 21. јануара ове године суд је одлуку НАБУ признао као легалну.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: