НМ ЛНР: Украјинске оружане снаге крше прекид ватре

Објављена је изјава званичног представника НМ ЛНР.
НМ ЛНР: Украјинске оружане снаге крше прекид ватре

Према посматрачима представништва ЛНР у СЦКК током протеклог дана забележена су два кршења прекида ватре од стране украјинских оружаних снага. Кршећи другу тачку додатних мера контроле режима прекида ватре милитанти 92 бригаде Оружаних снага Украјине по наређењу ратног злочинца Федосенка гађали су наше положаје из бацача граната различитих врста и пуцали из велико-калибарских митраљеза по нашим положајима.

Поред тога казнене снаге 92. бригаде пуцале су на подручје насеља. Калиново-Боршчеватое из противтенковског бацача граната. Гранатирање на територију ЛНР отворено је по личним упутствима команданта бригаде Федосенка.

Дакле 26. јануара након испијања алкохолних пића војник 2. батаљона 92. бригаде војника Безштанка у алкохолисаном стању, кренуо је према насељу ишао је у продавницу по алкохол. Када је пролазио кроз положаје суседне чете, замењен је са непријатељем. Као резултат пуцњаве војник је примио метак кроз продорну рану у лево раме, а затим је пребачен у железничку болницу у месту Н предмета. Према ажурираним подацима стање милитанта оцењено је као озбиљно. Значајно је да команда ЈФО како би провоцирала припаднике НМ и накнадно оптужила републике за гранатирање као и да би прикрила неборбене губитке систематски повећава ватрену активност у очекивању састанака у Минску и Нормандији.

Кршећи трећу тачку додатних мера непријатељ наставља да распоређује наоружање и војну опрему у насељима на територији под контролом Украјине. По наредби ратног злочинца Воиченка милитанти 14. бригаде Оружаних снага Украјине распоредили су једно оклопно борбено возило у близини насеља Новотаковское. Команда ЈФО наставља да јача текуће активности на супротстављању раду мисије ОЕБС-а. Дакле командант ЈФО Ганушчак да би искључио отварање смештаја опреме и положаја Оружаних снага Украјине наредио је потчињеним командантима да јединице ПВО и електронског ратовања доведу у приправност за борбену употребу. Према информацијама из нашег извора у седишту 14. ОМБР-а, командант јединице Војченко одредио је бонус од 10.000 гривна за посаде ЕВ и ПВО за оборени или присилно подметнути УАВ Мисије ОЕБС-а. Поред тога наше извиђање је успоставило размештање у областима насеља Крим и Новотроитское један систем ПВО 9К35 „СТРЕЛА-10“. Препоручујемо представницима специјалне посматрачке мисије да узму у обзир ове информације приликом израде патролних рута и планова лета.

Команданти јединица украјинске војске настављају да примењују шеме корупције за сопствено богаћење крађом и продајом војне имовине. Дакле у току рада комисије за материјално-техничку подршку ОТГ „Север“ у дивизијама 80. бригаде откривена је несташица УКВ радио станица „ФАЛКОН“, у 1. батаљону недостаје осам станица, а у 2. – шест. Вреди напоменути да је ове комуникације 80. бригада примила као део војне помоћи Сједињених Држава. Према ажурираним подацима командант бригаде Шворак наредио је команданту веза формације и командирима батаљона да недостатак комуникационе опреме попуне до 30. јануара, иначе ће након затварања извештаја о инспекцији службеници ВСП стићи у јединице да би спровели истрагу.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: