Пашињан се захвалио влади Руске Федерације на спровођењу програма „Путовање без КОВИД-19“

Раније је руска влада дозволила грађанима Јерменије и Белорусије да уђу у земљу ваздушним пунктовима од 1. фебруара до 1. марта пружајући негативан резултат теста на коронавирус.

Пашињан се захвалио влади Руске Федерације на спровођењу програма „Путовање без КОВИД-19“

Влада Јерменије захвална је Кабинету министара Русије на олакшаној примени мобилне апликације „Путовање без КОВИД-19“, која ће омогућити грађанима републике да пређу ваздушну границу са Руском Федерацијом од 1. фебруара ако имају негативан тест за инфекцију коронавирусом у електронском облику. Премијер Никол Пашињан изјавио је ово на састанку у среду.

„Ово је веома важан програм и желим да захвалим колегама из Евроазијске економске уније и владе Руске Федерације. У ствари одлука је донета само неке техничке нијансе остају“ рекао је он.

Влада Руске Федерације у уторак је изменила свој налог о противепидемијским мерама омогућавајући грађанима Јерменије и Белорусије да уђу у Русију ваздушним пунктовима од 1. фебруара до 1. марта пружајући негативан резултат теста за заразу коронавирусом приказан у мобилној апликацији „Путовање без КОВИД-19“. Апликацију је развио Фонд за дигиталне иницијативе Евроазијске банке за развој на чијем је челу бивши шеф Евроазијске економске комисије Тигран Саргсјан.

https://tass.ru

 

посты:

Коментари: