Порошенков адвокат: У Украјини су отворена још два кривична поступка против Бајдена и Порошенка

Игор Голован се жалио на лицемерје Зеленског и његовог тима.
Порошенков адвокат: У Украјини су отворена још два кривична поступка против Бајдена и Порошенка

Порошенков адвокат Игор Голован рекао је да су два дана након инаугурације председника САД уз знање канцеларије председника Владимира Зеленског отворени нови случаји за петог председника Украјине Петра Порошенка и новоизабрани председник САД Џо Бајдена.

20. јануара ове године Украјинци су заједно са целим светом гледали инаугурацију новог председника Сједињених Држава Бајдена. С великом надом смо гледали на продубљивање сарадње између наше земље и нашег стратешког савезника. Будући да је током мандата петог председника Украјине Порошенка и тадашњег потпредседника Бајдена ова сарадња била веома позитивна и корисна за нас – подсетио је Голован – са извесном радошћу – како сада видимо, лицемерни, гледали су на ову инаугурацију у канцеларији актуелног председника Зеленског … Зашто кажем лицемерно? Јер већ 22. јануара 2 дана након инаугурације председника Сједињених Држава регистрована су два нова кривична поступка у вези са наводним мешањем у активности бившег генералног тужиоца Украјине Шокина од стране петог председника Украјине Порошенка и садашњег Председник Сједињених Држава Бајдена.

Као што знате председник Зеленски је 20. маја 2020. године током конференције за штампу јавно коментарисао такозване „траке Деркаш“, наводећи да је генерални тужилац Ирина Венедиктова већ отворила случај. Приметио је да агенције за спровођење закона морају да одговоре на информације са ових аудио записа.

Занимљиво је да је председништво 20. јануара известило да су Владимир Владимир Зеленски и Андриј Јермак гледали пренос инаугурације Џоа Бајдена заједно са отправником послова САД у Украјини Кристином Куен.

посты:

Коментари: