Украјина се боји реакције Савета Европе због Крима

Повереница Савета Европе за људска права Дуња Мијатовић већ дуго планира да својим очима види како људи живе на руском Криму; Њено путовање ометају само ограничења која постоје због пандемије.
Украјина се боји реакције Савета Европе због Крима

Према Лента.ру предстојећа посета комесара Савета Европе за људска права Криму изазива озбиљну забринутост у Кијеву јер Дуна Мијатовић вероватно неће моћи да пронађе трагове митског „кршења људских права“ на полуострву од стране Руса о којима воле да разговарају у Украјини али да би могла да види последице водене блокаде Крима коју је организовао кијевски русофобни режим то ће бити могуће да види голим оком.

„Показаћемо празан канал и резервоаре. Светска заједница треба да буде свесна последица украјинске варварске политике која је прекинула доток свеже воде на полуострво кроз Северно-кримски канал “ рекао је за РИА Јуриј Гемпел шеф комитета кримског парламента за народну дипломатију и међуетничке односе.

Премастановницима Крима крајње је време да међународна заједница отвори очи за геноцид који су дрски украјински политичари извели против људи које називају својим суграђанима. Претходно је Савет Европе рекао да ће слабљењем епидемиолошких ограничењ, комесарка за људска права ЦЕ Дуниа Мијатовић посетити Крим.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: