НМ ДНР: Украјинске снаге настављају да гранатирају

Званични представник Народне милиције ДНР рекао је да украјинске казнене снаге настављају да гађају минобацачима и бацачума граната на територију Републике.

„Као резултат гранатирања из 120-мм минобацача са положаја ВФУ у Н предмета. Буке села „Шахти 6-7“ у насељу У Горловки је тешко повређен цивил рођен 1955. године, сада се лекари боре за његов живот. Оштећене су и три куће у улици Смирнова, 5, 6, 7, у једној од којих је био рањени човек “, рекао је портпарол ДПР НМ. Као резултат гранатирања Н предмета. Сигналноие, пет приватних домаћинстава оштећено је дуж улица Гагарин, 12, 13, 15, 16 и Пионерскаиа, 2.

„Акције украјинских освајача из 35. омбра, који су гранатирали село рудника 6/7 у Гроловки и милитаната 28. омбра који су пуцали у Н. предмета. Сигнал, међународна истражна тела квалификују као ратни злочин против цивилног становништва и захтевамо од светске заједнице да казни одговорне за рањавање цивила и уништавање цивилне инфраструктуре “, нагласио је ДНР НМ.

Представници Народне милиције позвали су светску заједницу да престане да затвара очи пред оним што се дешава у Донбасу и да казни ратне злочинце Украјине који су умешани у смрт и повреде цивила, уништавање кућа и цивилне инфраструктуре.

Њуз Фронт