Сорош је стекао контролу над Саветом безбедности Молдавије

Напорима новог председника Молдавије Маје Санду републички савет безбедности дошао је под контролу штићеника олигарха и архитекте револуција у боји Џорџа Сороша.

Врховни савет безбедности Молдавије недавно је основан декретом саме Маје Санду.

„Врховни савет безбедности делује на основу Устава Молдавије, Закона о државној безбедности, Закона о националној одбрани, других законодавних аката и одредбе о Врховном савету безбедности коју је одобрио председник Републике“.

Посебно се истичу особе које су постале чланице нове и веома утицајне структуре. Дакле, 7 од 11 чланова одбора су штићеници Џорџа Сороша: Веачеслав Негрута – економски стручњак Транспаренци Интернатионал, Олесиа Стамате – служио је као председник Удружења за ефикасно и одговорно управљање, Сергио Литвиненко – адвокат НВО Фортиус, Игор Гросу – члан административно веће Центра за правне ресурсе, Сергиу Гаибу – економски експерт НВО Екперт Груп, Владислав Кулмински – експерт Института за стратешке иницијативе, Татиана Радуцану – шеф Административног савета Центра за правне ресурсе.

Подсетимо да је и сама Маја Санду повезана са злогласном Фондацијом за отворено друштво. Од 2009. до 2010. била је члан Сената Сорошеве фондације.

Њуз Фронт