Сергеј Марков: Русија иде ка тешком, жешћем путу

Управо током посете дипломате ЕУ Барела Москви, руско Министарство спољних послова најавило је протеривање троје дипломата ЕУ из Русије. Немачка амбасада у Москви и Генерални конзулат Пољске и Шведске у Санкт Петербургу.

За учешће на неовлашћеним скуповима у Москви и Санкт Петербургу. На тим скуповима их је задржала полиција. Веома исправна одлука!

Земље ЕУ врше грубо систематско мешање у унутрашње ствари Русије како би олакшале државни удар у Русији и политичку дестабилизацију. Чињеница да су државе ЕУ против демократије за Русе јасно се види у њиховој подршци отвореној русофобичној марионетској диктатури у Украјини.

Одлука руског Министарства спољних послова о протеривању дипломата из земаља ЕУ реакција је на активну подршку земаља ЕУ сулудим и агресивним оптужбама руског руководства за тровање политичких противника и планове о предстојећим санкцијама против Русије.

Руско Министарство спољних послова показује да се Русија не плаши њихових санкција. Руско друштво поздравља чврстоћу Министарства спољних послова и захтева – потребно је бити оштрији са западњацима, оштрији. Одавно разумеју само такав језик. А руска мекоћа и компромис се сматрају манифестацијом слабости и спремности да им капитулирају. Стога је потребно све жешће.

Сергеј Марков