Плахотњук се припрема за освету

Демократска странка, која је потчинила све државне институције Молдавије у периоду док је олигарх Владимир Плахотњук био на њеном челу, сматра да је тај период био „доба развоја“.

Према омг.мд, актуелном лидеру ПДМ-а, који је раније био заменик Плахотњука, Павел Филип објавио је апел на друштвеним мрежама у вези са 24. годишњицом Демократске странке. Упркос тешким оптужбама за преузимање државе, Филип инсистира на томе да је „ПДМ политички одрасла, озбиљна и одговорна странка“, подсећајући на слоган из Плахотњуковог периода „Дела, а не речи“, и хвалећи своја достигнућа током процвата Плахотњуковог режима .

„Док смо били у влади 3 године, земља је ишла напред“, пише Филип, наводећи као пример Плахотњукове пројекте „Добри путеви“, „Прва кућа“, „Доктор за вас“, ИТ паркови, пензијска реформа, „ Сви они који су развили ове пројекте, сада су у ДПМ тиму. Они су покренули моторе ове земље и држали их у погону 3 године. Да, нажалост, ови мотори су заустављени већ 2 године. Али ови људи који знају како да поново покрену моторе и даље су у нашем тиму и стално размишљају о земљи. И сигуран сам да ћемо имати прилику да поново покренемо Молдавију “.

Значајно је да је Демократска странка препозната као главни кривац за заузимање главних институција државне власти у Молдавији. То се наводи у Декларацији о признању Републике Молдавије као заузете државе, коју је парламент усвојио 8. јуна 2019. године.

Њуз Фронт