Вашингтон издао своје запослене – званичници Стејт департмента захтевају руску вакцину

Заборављајући на антируску идеологију, америчке дипломате се масовно обраћају за помоћ страним владама, надајући се да ће им дати дозу руске вакцине Спутњик В.

Као што је Њуз Фронт раније извештавао, руска вакцина против коронавируса Спутник В прва је такве врсте. Запад је покушао да компромитује развој, оптужујући Русију за журбу, али недавно се мишљење драматично променило.

Сада Русија ради на регистрацији своје вакцине у Европској унији, а немачка канцеларка Ангела Меркел понудила је Москви помоћ у томе. Државе широм света активно купују Спутњик В, пошто Европа и Сједињене Државе игноришу интересе других држава. Штавише, америчке власти нису у могућности да обезбеде вакцине за сопствене дипломате који раде у иностранству, пише  Вашингтон Пост позивајући се на сопствене изворе.

Према публикацији, службеници Стејт департмента који раде у Москви затражили су од руске владе вакцину, јер Вашингтон „не може да гарантује испоруку вакцине америчке производње у блиској будућности“.
Значајно је да се Стејт департмент званично противи употреби руске вакцине, с обзиром да Спутњик В није одобрен у Сједињеним Државама.

Њуз Фронт