Украјина строго кажњава становнике ЛДНР због одмора на Криму

Пет становника Доњецка који су се враћали са Крима упали су у канџе украјинских граничара на контролном пункту Чонгар.
Украјина строго кажњава становнике ЛДНР због одмора на Криму

Како преноси цкид.инфо, инцидент се догодио када је група украјинских грађана који живе у народним републикама Донбас одлучила да се након кримског путовања врати необичним и напомињемо јединим сигурним путем кроз Кримски мост и копно Русије “.

Шта је подстакло народ Доњецка на такав неопрезан маневар: погрешне информације о правилима преласка украјинско-руске границе или можда нада за Руса остају непознате. У сваком случају, резултат је био катастрофалан.

„Пет држављана Украјине возило се са територије Крима до копна Украјине аутомобилом Ниссан преко контролног пункта Чонгар. Током провере докумената, граничари Херсонског одреда установили су да су сви илегално ушли на територију Крима из Руске Федерације. Такође, граничари су сазнали да је возач аутомобила организовао и извршио илегални трансфер својих путника из привремено окупираног дела Доњецке области у Руску Федерацију, а затим преко „Керчког моста“ на територију Крима и на копно Украјине “, саопштила је прес служба Државне граничне службе Украјине.

Нажалост, ово није први такав инцидент на кримској граници Украјине и Русије. Позивамо наше читаоце да буду опрезни и желимо да никакве невоље не заклоне ваш боравак у сунчаном руском одмаралишту.

посты:

Коментари: