На ивици смо пуцања

Амерички амбасадор из Приштине упутио је депешу у Стејт департмент у којој описује тешку ситуацију у којој се налазе њихови службеници на Косову и Метохији.

У документу који је потписао Филип Коснет, амбасадор САД у Приштини, наведен је читав низ проблема који је довео до тога да се тамошња амбасада налази у тешкој ситуацији и пред тачком пуцања, објавио је лист „Политико”.

Новинарка Нахал Туси објавила је на свом налогу на Твитеру детаље депеше у склопу које се налазе и вирус корона и недостатак вакцина, али и инфраструктура, загађен ваздух, агресивни пси луталице, прековремени рад…

Све то доводи, пише у депеши, и до лоших међуљудских односа међу запосленима у амбасади.

На ивици смо пуцања

У документу пише и да постоји перцепција да су лидери Стејт департмента дали предност вакцинацији особљу у Вашингтону.

„То је тешко прихватити“, пише амерички амбасадор.

Упитан за коментар у вези са целом причом, портпарол Стејт департмента је за једну кабловску телевизију изразио саосећање, али такође рекао да је одељење усмерило скоро 80 одсто залиха вакцина на места на терену користећи модел дистрибуције према коме планери саобраћаја организују руте као низ кракова, који повезују удаљене тачке са централним чвориштем, пренео је Спутњик.

Такође, он је додао да када је реч о вакцинама, намерава је да их понуде за 100 одсто особља одељења, онолико брзо колико то дозвољава испорука вакцина.

Новинарка наводи и да треба напоменути да је „Вашингтон пост“ недавно објавио причу која је показала како је забринутости америчких дипломата због дистрибуције вакцина прилично раширена.

Политика

посты:

Коментари: