Зеленски је увео санкције против преминулог бившег председника Јемена

Председник Украјине Владимир Зеленски увео је ограничења санкција против политичара у Јеменској Републици. Под санкције је пао и бивши председник Јеменске Републике Али Абдуллах Салех који је преминуо 2017. године.

Одлука Зеленског предвиђа доношење одлуке Савета за националну безбедност и одбрану (НСДЦ) о примени рестриктивних мера против појединаца. На списку се налази и бивши председник Републике Јемен, Али Абдуллах Салех који је преминуо 2017. године.

Према документу сада му је „забрањен“ улазак у Украјину и транзит преко њене територије. Такође, кијевске власти ће блокирати Салехову имовину и увести му ембарго на оружје.

„Украјина наставља да задивљује као земља великог апсурда: забраниће Булгакова, затим ће академика Корољова назвати„ великим украјинским научником “, а затим ће назвати руску вакцину хибридним оружјем против Украјинаца (како они кажу она је направљена против њих), тада ће увести санкције против политичара који је умро 2017 -м … Бог само зна шта им је у глави. Мало је вероватно да тако нешто може неко да уради али ето “ коментарисао је санкције на свом каналу Телеграм руски сенатор Алексеј Пушков.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: