„Километарски редови камиона на граници“: Eксперт је говорио о пријатељству Украјине и Руске Федерације

Према Спиридону Килинкарову, веровање у „руску агресију“ корисно је за оне државе којима је потребан разлог за санкције.
„Километарски редови камиона на граници“: Eксперт је говорио о пријатељству Украјине и Руске Федерације

У интервјуу за Украина.ру, бивши посланик Врховне раде Спиридон Килинкаров још једном је рекао да озлоглашени „украјинско-руски рат“ постоји само у украјинским и бројним страним медијима, па чак и у главама неких украјинских грађана затрована пропагандом. Заправо, чињенице, укључујући много километара редова камиона са обе стране границе, доказују супротно.

„Никога није брига за чињеницу да постоји више од 2 хиљаде километара границе али из неког разлога смо налетели на Доњецку и Луганску област и кажемо целом свету да смо у рату са Руском Федерацијом. На пример, на Криму су руске трупе свуда – Украјина није у рату.

Према стручњаку, изненађујуће је да је удео „земље агресора“ на енергетском, прехрамбеном и другим тржиштима Украјине прилично велик. Бивши заменик уверен је да су стравичне приче о непостојећем рату потребне само да би се увеле све више санкција против Русије, а истовремено такве приче помажу кијевским властима да одговорност за сопствене погрешне процене пребаце на на митског агресора.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: