Лукашенко: спољне снаге настоје да поткопају ситуацију у Белорусији

Према белоруском лидеру, главно је обезбеђивање стабилности и безбедности у Белорусији у текућој тешкој години.

Како еадаили пише, Александар Лукашенко је 25. фебруара на састанку са државним секретаром Савета безбедности Александром Волфовичем рекао да спољне снаге покушавају да дестабилизују ситуацију у републици.

„Никада то нисмо скривали. Све време сам о томе говорио. Биће то врло тешка година. И не само зато што у друштву постоји неко неразумевање развојних процеса Белорусије, жеља за дестабилизацијом ситуације у Белорусији неких унутрашњих снага, а посебно спољних. Не би било спољних сила, не би било таквог притиска. Штавише, у свим правцима. Данас већ износимо тврдње о спорту. Покушавају да нас управљају и контролишу. Кршећи све повеље и тако даље и тако даље. Али схватићемо ово. То није проблем. Али видите да мало по мало, а не прањем, Белорусију желите толико да продрмате котрљањем. И сигнали, а не само сигнали – то су конкретне акције – долазе из иностранства “, рекао је Лукашенко.

С тим у вези, изјавио је да је неопходно озбиљно надоградити, а на неким местима и реструктурирати рад Белоруског савета безбедности.

„Морамо разговарати о бројним важним питањима. Наравно, главно питање је особље Савета безбедности и функционисање Савета безбедности у целини, од којих је председник по службеној дужности. Морамо да усавршимо неке документе о функционисању Савета безбедности. На основу искуства Русије, Казахстана и других нама блиских држава, желео бих да знам како они обезбеђују функционисање Савета безбедности “, приметио је председник Белорусије.

Њуз Фронт