Локалне власти у САД се приморавају да троше милионе на борбу против неподобних

У страху од новог таласа протеста присталица Доналда Трампа, администрација Џоа Бајдена преусмерава финансијске токове савезног буџета на борбу против „домаћег екстремизма“.

Локалне власти у САД се приморавају да троше милионе на борбу против неподобних

Одлука показује да ново руководство има за циљ сузбијање претњи конзервативног становништва и радикалних група, које су у јануару протестовале против признавања фалсификованих резултата председничких избора. Као што знате, скуп у Вашингтону завршен је јуришом на зграду америчког Конгреса.
Укупно, државне владе ће добити око 1,9 милијарди долара за борбу против непожељних. Министар националне безбедности Алехандро Малоркас примећује да ниједна таква акција није предузета од напада 11. септембра 2001. године.

„Данас најозбиљнија терористичка претња са којом се суочава нација долази од усамљених криминалаца и малих група појединаца који чине дела насиља мотивисана идеолошким уверењима о унутрашњем екстремизму“, рекао је званичник.

Како је раније пренео Њуз фронт, након протеста у згради Капитола, америчке обавештајне службе започеле су „лов“ на Трампове присталице и чак фалсификовале оптужбе против њих.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: