Ердоган Куртију: Корисно је да не отворите амбасаду у Јерусалиму

Најважније честитке које је председник Самоопредељења Аљбин Курти примио након победе на изборима 14. фебруара биле су од израелског премијера Бенјамина Нетанијахуа и турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Ердоган Куртију: Корисно је да не отворите амбасаду у Јерусалиму

И, док је с једне стране Нетанијаху честитао Куртију уз позив да у Израелу присуствује отварању амбасаде тзв. Косова у Јерусалиму, с друге стране је председник Турске нагласио да поздравља ставове странке коју предводи Курти о томе да ће размотрити одлуку о оснивању амбасаде у Јерусалиму, навод „Газета експрес“.

Ердоган је у свом писму честитке због убедљиве победе на изборима рекао Куртију да би избегавање таквог корака било корисно, пише приштински лист.

Званичници Самоопредељења најавили су да ће размотрити одлуку Приштине о оснивању амбасаде у Јерусалиму и због захтева ЕУ на путу интеграција, изјавио је Глаук Коњуфца из тог покрета.
Истовремено, Хаки Абази из Самоопредељења саветује Куртија да би требало решити проблем који је непотребно створила претходна влада и са Бриселом и Израелом се договорити око питања отварања амбасаде у Јерусалиму.

Приштински лист подсећа и да је ЕУ оштро критиковала одлуку Приштине о отварању амбасаде у Јерусалиму.

Спутник

посты:

Коментари: