Амерички медији: Бела кућа планира да уведе санкције Русији

Ове недеље администрација америчког председника Џо Бајден-а намерава да уведе санкције Русији због ситуације са Алексејем Наваљним, јавио је ЦНН позивајући се на изворе.

Амерички медији: Бела кућа планира да уведе санкције Русији

Поред тога, према извештајима медија, Вашингтон планира да координира санкције против Русије са Европском унијом, преноси ТАСС.

Раније у понедељак, амбасадори 27 земаља Европске уније договорили су се о новим санкцијама против Москве због ситуације око блогера Алексеја Наваљног.

Политичку одлуку о изрицању личних санкција руским држављанима у вези са хапшењем Наваљног министри спољних послова ЕУ донели су 22. фебруара. Очекује се да ће имена оних који су укључени у списак бити објављена касније ове недеље (оквирно у уторак) након објављивања листе у званичном часопису.

Председник Владимир Путин рекао је да су санкције против Русије узалудне. Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је ситуацију с новим санкцијама ЕУ циркусом.

Заменик министра спољних послова Александар Грушко рекао је да ће Москва реаговати на нове личне санкције Брисела због ситуације око Наваљног.

Взгљад

посты:

Коментари: