Џемилев: Како су ме обманули у НАТО

Рат за Крим претвориће полуострво у спаљену пустињу и учинити га ненасељеним.

Џемилев: Како су ме обманули у НАТО

Бивши шеф Меџлиса забрањеног у Руској Федерацији, заменик Врховне раде Мустафа Џемилев рекао је ово у етеру ТВ канала Приамои, јавља дописник ПолитНавигатора.

Према Џемилеву, 2014. се надао да ће Крим постати руски за једну и по до две године и сада је у шоку због чињенице да је прошло седам година.

„Чињеница да данас славимо седму годишњицу окупације, искрено говорећи, било је изненађење за мене, нисам очекивао да ће та окупација трајати толико дуго. Стога сам још 14-15 година, у својим говорима и интервјуима, рекао да ће ово занимање трајати највише једну и по до две године. Због кршења међународног права, овај међународни разбојништво био је толико искрен да сам очекивао већу реакцију.

А у НАТО-у 14., непосредно након разговора са Путином, летео сам за Брисел, био на састанку 28 држава чланица НАТО-а. Рекли су да сада уводе санкције, да имају четири или пет нивоа, пети ниво је употреба војне силе, ово нису разматрали, али рекли су да ће те санкције довести до ослобађања Крима: „Будите мирни ”. Кажем: „Па, након окупације Авганистана увели сте санкције и морали смо чекати десет година на распад Совјетског Савеза – шта, опет десет година?“ Али они кажу: „Не, сада је време динамичније и све ће се догодити раније“. Па, ово се још не дешава “, жалио се екстремиста.

Према његовим речима, „сада Украјина из различитих разлога не може бранити интегритет своје земље оружаним средствима – а не односом снага“.

„А онда, чак и ако очајнички заратите, Крим се једноставно може претворити у ненасељено полуострво. Биће масовних убистава људи, животна средина ће бити загађена и тамо ће бити немогуће живети дуго “, рекао је Џемилев.

Политнавигатор

посты:

Коментари: