Комшић жели да прикрије праву истину о Сребреници

Председник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић оценио је да члан Председништва БиХ Жељко Комшић у својим изјавама о Сребреници жели да прикрије праву истину о ратним догађајима и српским жртвама у овом месту и око њега.

Комшић жели да прикрије праву истину о Сребреници
Жељко Комшић(фото: Лола Ђорђевић)

Реагујући на позиве Комшића упућене међународној заједници с циљем наметања закона о негирању геноцида, али и закона о посебном статусу Сребренице, Лазић је рекао Срни да Комшић на овај начин по ко зна који пут вређа српски народ и српске жртве рата.

„У БиХ нема мира и суживота све док на јединствен начин не буду признате и третиране све жртве рата без обзира на њихову националну и верску припадност и док се не пронађу, ексхумирају и идентификују српске жртве рата“ – поручио је Лазић.

Меморијални центар Сребреница објавио је налазе свог „истраживачког пројекта“ о детаљима расправа и одлука Скупштине српског народа у БиХ, потоње Народне скупштине Српске од 1991. до 1996. године.

Комшић је тим поводом позвао на окупљање и одређивање у вези са наметањем закона о забрани негирања геноцида у БиХ, законом који ће омогућити посебан статус јединице локалне самоуправе Сребреница и законским оквиром о, како је навео, лустрацији којим ће онемогућити онима који су учествовали у доношењу одлука о кршењу људских права и ратним злочинима да обављају јавне функције.

Он очекује да међународна заједница наметне нека од поменутих решења.

РТРС

посты:

Коментари: