Лекари нису дошли на вакцинацију, вакцине бачене

У неким украјинским медицинским установама бачен је један број неискоришћених вакцина против ковида-19 јер се неки лекари нису појавили на својим уговореним терминима за вакцинисање, саопштили су данас посланици украјинске владајуће странке.

Лекари нису дошли на вакцинацију, вакцине бачене

У Украјини је тек почела вакцинација 41 милиона становника против ковида-19 јер је прва пошиљка од 500.000 доза АстраЗенекине вакцине стигла прошле недеље, али та земља је суочена и са значајним скептицизмом грађана према вакцини, преноси Ројтерс.

Влада Украјине је као приоритет одредила вакцинацију медицинских радника на првој линији фронта против короне, а статистика показују да 47 одсто Украјинаца не жели да се вакцинише.

„Важно је да разумемо зашто лекари одбијају да се вакцинишу”, изјавио је Олександр Корнијенко, челни човек странке Слуга народа председника Володимира Зеленског на састанку који је преносила телевизија.

Председник парламентарног одбора за здравство Михајло Радуцкиј оценио је да је ситуација врло лоша.

„Нема друге опције. Када неко не дође на свој уговорени термин за вакцинисање, бочица са вакцином може да се чува отворена само два до три сата, након чега се мора бацити”, рекао је Радуцкиј пренсои Танјуг.

До 28. фебруара укупно је администрирана 3.141 доза вакцине укључујући 90 доза у посљедња 24 сата, показују подаци украјинског министарства здравља.

Политика

посты:

Коментари: