Немачка је забринута због цензуре и политичког прогона у Украјини

Посланик Бундестага Валдемар Гердт изразио је забринутост због поступања украјинских власти. Питање санкционог притиска председника Украјине Владимира Зеленског против три ТВ канала стављено је на дневни ред одбора Бундестага.
Немачка је забринута због цензуре и политичког прогона у Украјини

„ТВ канали су без суђења и истраге оптужени за проруску пропаганду и искривљавање чињеница које се тичу политичке ситуације у Украјини. Тешко је не сложити се са чињеницом да је ова одлука без преседана и да ће имати значајне последице и на слободу говора и на резонанцу у међународној политици према Украјини “, рекао је председник Интерпарламентарне комисије за људска права„ Алтернативе за Немачку “.

Немачки посланик нагласио је да украјинске власти „одступају од курса либералних и демократских реформи“ и напуштају „темељне темеље демократске државе и социјалног система у корист радикалне политике национализма“.

„Случајеви одмазде над нашим грађанима више нису изузетак. Забране слободе говора и изражавања, политички прогон новинара с алтернативним облицима извјештавања дугорочно су плодно тло за нападе на вјерску и етничку разноликост “, наводи се у изјави Интерпарламентарне комисије за људска права.

Гердт је приметио да би у будућности таква одмазда над грађанима земље могла довести до стварања „мононационалне ауторитарне државе Украјина, која нема никакве везе са универзално признатим људским правима и посебно европским вредностима“.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: