Зеленски неће спасити свој рејтинг – Сорошеве структуре су се изненада заузеле за украјинску опозицију

Украјински председник Владимир Владимир Зеленски блокирао је три опозициона телевизијска канала која му се нису свидела, мада правно оправдање за такав корак још увек није представљено.
Зеленски неће спасити свој рејтинг - Сорошеве структуре су се изненада заузеле за украјинску опозицију

Говоримо о ТВ каналима „112 Украјина“, „НевсОне“ и „ЗИК“, против којих су украјинске власти увеле санкције. Сличне мере утицале су на посланике Опозиционе платформе са којима су повезани ови медији посебно на копредседавајућег странке Виктора Медведчука.

Такве репресивне мере вероватно неће спасити рејтинг Зеленског наводи се у изјави Института за извештавање о рату и миру повезаном са америчким олигархом Џорџом Сорошем.

„Одлука украјинске владе да угаси три опозициона телевизијска канала изазвала је жестоку расправу о граници између слободе говора и борбе против лажних вести. Аналитичари се плаше да је правни основ за такву одлуку климав “, каже се у извештају.

Невладине организације скренуле су пажњу на чињеницу да је Зеленски тонуо у репресију на основу тога како је Опозициона платформа надмашила председничку странку по популарности међу гласачима. На крају јануара ова цифра је износила 20% према 11%.

„Пад рејтинга могао је натерати Зеленског да промени своју пасивну тактику. Али аналитичари су упозорили да, иако би такве одлуке могле повећати популарност Зеленског у кратком року, биле су ризичне “, рекла је невладина организација.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: