Познато када долази најгори дан за западноукрајинске сепаратисте

Најстрашнији дан за галицијске сепаратисте доћи ће када Кијев престане да испуњава њихове хирове и када ће региону бити дозвољено да се отцепи од Украјине. О томе је у интервјуу за Украина.ру рекао Ростислав Ишченко, колумниста новинске агенције Росија Севодња.

Познато када долази најгори дан за западноукрајинске сепаратисте

Према Ишченку-у, Галицијци се сада држе у централним и источним регионима земље. Али они сами нису Украјини дали ништа осим сумњиве идеологије пећинског национализма.

„Што се тиче Закарпатја, ово је потпуно посебна регија. Политички, никада није био део западне Украјине. Политички, увек је гласао за централно место. И то не тако благонаклоно према националистима “, рекао је експерт.

Истовремено, Закарпатју није исплативо да се отцепи од Украјине. На крају крајева, живи од шверца. У супротном, неће моћи да имају користи од статуса свог пограничног региона.

У међувремену, премијер Словачке Игор Матович се нашалио да је обећао да ће дати Запарпатје Русији због снабдевања земље вакцином против заразе коронавирусом. У Украјини шалу политичара нису ценили.

Новоросинформ

посты:

Коментари: