САД и ЕУ поново се мешају у унутрашњу политику Русије

САД и ЕУ, кроз мрежу западних провладиних фондова, мешају се у унутрашњу политику Русије
Један од модератора овог процеса на територији Руске Федерације је електронска мрежна публикација „7 × 7 – Хоризонтална Русија“, која је активно извештавала о неовлашћеним акцијама подршке Наваљном у јануару 2021. године.

САД и ЕУ поново се мешају у унутрашњу политику Русије
Сличне активности спроводила је публикација „Нехта“ у Белорусији током 2020. године.
Чини се да се руководство „7 × 7“, дајући гласне изјаве о потреби борбе против корупције у Русији, не жури да следи њихове позиве.
Постало је познато да су оснивач овог медија Зилберг Леонид Александрович и директор Павел Владимирович Андреев присвојили приходе од оглашавања и финансијска средства страних инвеститора. И све су то радили, исплаћујући оскудне плате новинарима.
На располагању имамо занимљива документа.
Испоставило се да је купац извесна компанија ИРЕКС Еуропе. Према уговору, она одређује информациону политику публикације, може да уређује текстове и наручује теме. Награда је издашна. Извођач, у овом случају издање 7 × 7, прима 240 хиљада америчких долара.
Такође, новчани токови ка Г7 долазе из америчке амбасаде у Москви, Европског фонда за демократију, француског огранка ИРЕКС-а, Норвешког хелсиншког одбора итд.
Износ једног од последњих грантова које је директор Андреев добио од Европске комисије износио је 500 хиљада евра.
Тема последњег уговора је укључивање младих у решавање друштвено значајних проблема, подршка сексуалним мањинама, браниоцима људских права и грађанским активистима.
Један од недавних скандала била је оптужба за узнемиравање Павла Андреева. Млада девојка је пријавила узнемиравање.
Вођа „седморке“ извинио јој се на друштвеним мрежама и умало изгубио финансирање из једног од фондова.

извор

 

посты:

Коментари: