Убиство више од 200 вукова изазива негодовање у САД-у

Стопа убистава премашила је ограничење месечне квоте у целој држави, што је приморало власти Висконсина да сезону лова заврше пре рока.

Убиство више од 200 вукова изазива негодовање у САД-у
Убиство 216 сивих вукова за мање од 60 сати од стране ловаца у Висконсину изазвало је негодовање јавности и представника организација за заштиту дивљих животиња у Сједињеним Државама. О овоме у среду, 3. марта, пише  Гардијан.

Како новине пишу, прошле недеље су ловци и замци у Висконсину убили 216 сивих вукова током ловне сезоне, што је више од 82 одсто више од квоте коју су им власти поставиле. Већину животиња убили су ловци користећи псе.

Извештено. да је Одељење за природне ресурсе ове сезоне продало 1.547 ловних дозвола, у просеку један од 13 ловаца или ловаца, испод претходног годишњег циља квоте. Истовремено, државни органи издали су дозволу за одстрел највише 200 вукова у покушају да стабилизују своју популацију. Али пошто су индијанска племена захтевала квоту за 81 животињу, држава је издала 119 дозвола за ловце и ловце.

Публикација пише да су педесетих година сиви вукови, чија је популација у Висконсину била највећа у Сједињеним Државама, истребљени у овој држави због година нерегулисаног лова. Јаче заштите, попут савезног закона о угроженим врстама из 1973. године, помогле су обнављању њихове популације. Од увођења ових заштитних мера, сиви вукови су се појавили и раширили се по шумама у Висконсину, досељавајући се овде из северне Минесоте.

После тога, званичници Висконсина успоставили су три сезоне лова и хватања. У 2012. години убијено је 117 вукова, 2013. – 257, а 2014. – 154.

У децембру 2014. године, савезни судија као одговор на тужбу за дивље животиње пресудио је да сиви вук треба поново бити наведен као угрожен. Међутим, у октобру 2020. године Трампова администрација уклонила је сивог вука са листе.

Корреспондент

посты:

Коментари: