Украјина: Не постоји ни држава ни политичка нација

Масовна репресија коју је извео кијевски естаблишмент и равнодушност јавности указују на то да Украјина није постала пуноправна држава.

Украјина: Не постоји ни држава ни политичка нација

Директор Института за украјинску политику Руслан Бортник рекао је ово у етеру канала Наш ТВ, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Да је у Украјини постојала пуноправна држава, у овој држави сви или део чланова СНБО-а не би подржали одлуку која надилази закон. А генерални тужилац или Врховни суд су рекли: „Не, момци, то не постоји у закону“. Али државе нема. Постоје Устав, застава и химна, али не постоји држава као скуп институција.

Други је недостатак политичке културе. Ако би се то догодило у другом друштву, тада би све присталице и противници „ОПЗЖ-а“ изашли на улице, новинарско окружење, културне личности, јавни органи реаговали би другачије, али то није случај. То значи да не постоји политичка нација, иначе би сви рекли: „ово је против наших принципа“, рекао је Бортник.

Подсетићемо, раније је шеф Министарства унутрашњих послова Украјине рекао да ће украјинске власти наставити вансудске репресалије против оних који се сматрају „проруским снагама“.

ПолитНавигатор

 

посты:

Коментари: