Још једна земља регистровала руску вакцину „Спутник В“

Шри Ланка је регистровала руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), наводи се у саопштењу Руског фонда за директне инвестиције (РФПИ).

Још једна земља регистровала руску вакцину "Спутник В"

„Регистрација вакцине је реализована у оквиру убрзане процедуре“, прецизирано је у саопштењу Фонда.

Према томе, руска вакцина је до сад одобрена у укупно 43 земље, са укупном популацијом од преко 1,1 милијарде људи.

„Регистрација вакцине ‘Спутњик Ве’ (Sputnik V) у 43 земље потврђује њено светско признање као једног од кључних инструмената у борби против вируса корона. Висока ефикасност, безбедност и доступност ‘Спутњика Ве’ (Sputnik V) осигуравају велико интересовање за ту вакцину. Одобравање вакцине у Шри Ланци омогућиће да се диверзификује национални портфељ вакцина и створиће додатне могућности за заштиту становништва“, рекао је шеф РФПИ Кирил Дмитријев.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Научни часопис „Лансет“ објавио је 5. фебруара резултате треће фазе клиничких испитивања вакцине против ковида „Спутњик Ве“, у којима се потврђује да „Спутњик Ве“ безбедна и ефикасна вакцина.

Спутник

посты:

Коментари: