„То је то, рат са Русијом је завршен“

Украјинска војска у паду је, недовољно финансирана, док Украјина Русији плаћа електричну енергију и смањује војну потрошњу.

„То је то, рат са Русијом је завршен“

Ово је у етеру ТВ канала Приамои најавио бивши в.д. Председник Украјине, бивши шеф Савета безбедности Александар Турчинов, јавља дописник „ПолитНавигатора“.

„Осам година ратујемо са Руском Федерацијом. Брутални, хибридни рат. Знате, једини закључци који се могу извести … само један закључак – ова сила није вођење војне или било које друге озбиљне конфронтације са Руском Федерацијом. Имају добру конфронтацију и рат, рецимо, са опозицијом, са „европском солидарношћу“, две године ратују са Петром Порошенком, али са Русијом нешто не иде.

И то нису неосноване оптужбе. Па, како се можете борити са Русијом и финансирати је тако што ћете од ње куповати струју, уништавајући свој енергетски комплекс? Како се можете борити са Русијом и уништити сопствену одбрану? Како се можете борити са Русијом и, под овим условима, блокирати повећање финансирања оружаних снага и Министарства одбране?

Две године пораст финансијске подршке за наше војнике потпуно се моталисао у време када неки званичници у нашој земљи то себи не ускраћују. У наше одборе разних државних корпорација примају милионе сваког месеца. А да ли говоримо о војној конфронтацији? Није тамо “, рекао је Турчинов.

Имајте на уму да је, док је Турчинов био на највишим положајима, Украјина изгубила Крим и претрпела поразне поразе у Иловајску и Дебаљцеву.

Политнавигатор

посты:

Коментари: