Вакцинације Спутник Ве почињу у Словачкој за две недеље

Словачка планира да за две недеље започне вакцинацију руском вакцином против коронавируса Спутник Ве. Ово је данас, 5. марта, најавио амбасадор Словачке у Руској Федерацији Љубомир Регак.

Вакцинације Спутник Ве почињу у Словачкој за две недеље

„Очекује се да ће вакцинација Спутник Ве почети за две недеље, након инспекције испоручене серије од стране наших регулаторних органа за лекове. Према речима министра здравља, од следеће недеље биће отворен списак оних који желе да се вакцинишу руском вакцином“, рекао је он.

Подсетимо, прва серија вакцине Спутник Ве испоручена је из Москве у Словачку 1. марта. Према речима словачког премијера Игора Матовића, донета је одлука о куповини вакцине из Русије без чекања на регистрацију у ЕУ, јер „нема времена за одлагање, нема довољно вакцина у земљи, десетине наших колега грађани свакодневно умиру од Цовид-19 “

… Касније је шеф Министарства здравља републике Марек Крајци потписао дозволу за употребу Спутњика В у земљи за период до краја августа 2021. године. Предвиђено је да лекар преузме пуну одговорност за вакцинацију. Истовремено, они који желе да се вакцинишу са руским леком мораће да потпишу одговарајући документ за који знају да ова вакцина није регистрована код Европске агенције за лекове.

посты:

Коментари: