Европа бира политичко сплеткарење уместо здравља грађана

Уместо да мисле на здравље својих становника и доносе одлуке у складу са њиховим потребама, европске земље играју политичку игру око вакцина, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова за телевизију „Русија 24“.

Европа бира политичко сплеткарење уместо здравља грађана

„Ако они у време пандемије, у време када су им поремећени распореди испорука вакцина, не поштују се, или једноставно нема вакцина, а имајући прилику да сарађују са земљама где се та вакцина производи предност дају политичкој петљавини у односу на здрав разум и здравље свог народа, онда ме не занима да ли ће се вратити у нормалност. То су њихови проблеми“, истакла је Захарова.

Према њеним речима, 2020. године проблеми са европском солидарношћу „испали су се као прљав веш из корпе“.

„Покушавају да то на неки начин пажљиво камуфлирају, добро схватајући у каквом су се лошем светлу показали“, констатовала је портпаролка.

Подсетимо, вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Поред ње, у Русији су регистроване још две вакцине против короне – „ЕпиВакКорона“ коју производи „Вектор“ и вакцина „КовиВак“ Центра „Чумаков“. Спутњик Ве“ (Sputnik V) до сад је одобрен у 45 земаља света.

Европска агенција за лекове (ЕМА) започела је процедуру за експертизу руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) ради њене накнадне регистрације.

Спутник

посты:

Коментари: