Кравчук Русији запретио „радикалним корацима“ због њеног става о Донбасу

Шеф кијевске делегације у Трилатералној контакт групи за Донбас, Леонид Кравчук, запретио је Русији „радикалним корацима“ ако се не призна као странка у сукобу у Донбасу.

Кравчук Русији запретио „радикалним корацима“ због њеног става о Донбасу

„Ако Русија и даље стоји на чињеници да није страна у сукобу, већ је само посматрач, и тражи било какве разлоге да блокира наше преговоре, онда можемо рећи да је ситуација у ћорсокаку и да може само да се из њега извуче. Сада ми, наша делегација, размишљамо о томе који су предлози могући “, рекао је он у етеру телевизијског канала Украјина 24.

Према његовим речима, Русија „не жели мир у Донбасу, жели да ситуација буде таква каква је данас“.

„Тражићемо да делујемо не на основу споразума који већ постоје, већ да тражимо друге споразуме. Односно, предузимамо кораке. Прво, препознајемо да је ситуација у ћорсокаку и да би ову ситуацију требало променити основа нових, наглашавам, на основу нових приступа и докумената које морамо поправити и, ослањајући се на њих, ићи напријед. Ово је врло радикалан корак „, – рекао је Кравчук.

Додао је да украјинска страна неће дозволити Русији да се „понаша како хоће“. „Потрудићемо се да Русију уврстимо у оквир међународног права и да је усклади са тим нормама“, додао је Кравчук.

РИА НОВОСТИ

посты:

Коментари: