ВИДЕО:Волим Републику Српску у чему је проблем?

„Волим Републику Српску и не кријем то! Волим и БиХ, шта је проблем?! Као, не смеш да волиш Републику Српску, ево волим Републику Српску и шта је проблем?!“, питао је Вучић.

– Не терајте ме да говорим шта стварно мислим о том питању, јер сам то рекао у лице и представницима и Хрвата и Бошњака, а зна и Миле шта све мислим, казао је председник Србије Александар Вучић, одговрајући на питање, у интервјуу ТВ Фаце, хоће ли се Република Српска отцепити од БиХ и прикључити Србији.

„Мора да буде више поштовања, морају и бошњачки лидери показати више поштовања према Републици Српској, па ће такав одговор добити и од Срба“, казао је Вучић, наводећи да је определење већине Срба да иду из БиХ, а размислите да ли је то кривица само Срба, не бих рекао!

„Нико не прича о цепању и прављењу нових држава“, казао је Вучић и још једном је нагласио да ће Србија поштовати међународно право и Дејтонски споразум, на шта се обавезала!

„Волим Републику Српску и не кријем то! Волим и БиХ, шта је проблем?! Као, не смеш да волиш Републику Српску, ево волим Републику Српску и шта је проблем!“, питао је Вучић.

Да ли Додик руши Вучића, или Вучић може преко ноћи да “пусти” Додика “низ реку”, одговорио је да никада неће да враћа односе Републике Српске и Србије на оно што је било у вријеме Милошевића и Караџића.

„Добар сам са Додиком као што сам добар и са свима другим. Не морамо увек да мислимо исто…Нећу о томе да говорим јер смо се договорили да какви год су нам односи нећемо излазити у јавност“, казао је Вучић.

На инсистирање новинара у чему се разликују у мишљењу, Вучић је рекао – Додик навија за Партизан, ја за Звезду.

Говорећи о потреби сарадње у региону, како би сви заједно напредовали, Вучић је рекао да не прави „српски свет“ и да то први пут чује.

На питање да ли се променио, одговорио је потврдно и рекао:

„Не мењате своју земљу, свој род, име и презиме и не мењате клуб за који навијате“, казао је Вучић.

Говорио је и о потреби међусобног повезивања земаља у региону.

„Србија је понудила крак аутопута према БиХ, рекли смо да је ваша ствар куда ће ићи! Ми хоћемо везу и са Сарајевом и Бањом Луком“, казао је Вучић.

Он је рекао да Србија не може бити успешна ако је БиХ неуспешна. „Наш је интерес да БиХ буде јача“, казао је Вучић.

БН ТВ

посты:

Коментари: