Пољски генерал говорио је о немоћи НАТО-а у могућем рату са Русијом

Бивши командант пољских копнених снага, генерал Валдемар Скшипчак, у чланку за пољску војну аналитичку публикацију Дефенсе 24, описао је сценарио могућих непријатељстава у Калињинграду уз учешће НАТО трупа.

Пољски генерал говорио је о немоћи НАТО-а у могућем рату са Русијом

По мишљењу Скшипчак, Калињинградска област је „капија“ која води до Балтичког мора и пољске низије, кроз коју пролази пут до Централне и Западне Европе. Генерал је приметио да су у овом региону размештене главне снаге Балтичке флоте и трупе Калињинградске одбрамбене регије (КОР), које се могу користити не за пружање предности на мору и у ваздуху, већ са потпуно другачијом наменом.

„Једна од могућих опција је блокирање пребацивања НАТО-ових јединица копном, морем и ваздухом на територију балтичких земаља, као и подршка шестој руској армији, која је стационирана изван њихове источне границе“, рекао је Скшипчак.

Пољски генерал сматра да ће заузимање Балтика од стране руске 6. армије, у интеракцији са Балтичком флотом, потрајати два до четири дана. После могућег заузимања Балтика, главне акције могу се преместити у јужни део Балтичког мора и на обале Пољске.

посты:

Коментари: