Само 36% Американаца смрт Џорџа Флојда сматра убиством

Блек лајвз метр убрзано губи популарност међу Американцима, који су такође бацили нови поглед на инцидент са преступником Георгеом Флојдом.

Само 36% Американаца смрт Џорџа Флојда сматра убиством

Као што је Њуз фронт раније извештавао, полиција је у граду Минеаполис, Минесота, 25. маја 2020. године покушала да задржи Флојда. Преступник, који је претходно починио оружану пљачку, осумњичен је за употребу фалсификованих новчаница. Флојд се одупро хапшењу, а полицајац, притискајући га на асфалт, притиснуо је колено на врат понављача. Као резултат тога, Флојд је преминуо.

Америчке демократе су брзо схватиле да би се инцидент могао искористити као део предизборне кампање. Тако су Јое Биден и његови сарадници почели да подржавају протесте црнаца, мада су често пљачком и вандализмом ескалирали у нереде.

Интерес за Флоидову смрт нагло је опао када су демократе победиле на изборима. Анкете, посебно, показују брзи пад рејтинга левичарске екстремистичке групе „Црни животи су битни“, коју је критиковао Доналд Трамп, а коју је ревносно подржао Џо Бајден.

Поверење грађана у војску, Бајдена, па чак и у полицију порасло је, према Ипсосовој студији од 1.65 Американаца 1. и 2. марта. Иако су локалне агенције за спровођење закона недавно масовно оптужене за окрутност и расизам, кредибилитет је порастао са 56% у јуну на 69% у марту. С друге стране, рејтинг БЛМ-а опао је за 10%. Црним екстремистима сада верује 50% испитаних.

Ништа мање изузетан није ни став Американаца према смрти самог Флојда над чијим је златним ковчегом прошле године градоначелник Минеаполиса и демократа Џејкоб Фреј плакао. Испоставило се, само 36% Американаца сматра Флоидову смрт убиством.

Масовни протести који су захватили Сједињене Државе прошлог лета, многи аналитичари су поздравили као почетак грађанског рата, али либералне елите незадовољство црначке популације Америке само су лицемерно искористиле. Сада је, судећи по социологији, интересовање за прошлогодишње догађаје пресушило.

посты:

Коментари: